Campania 2% pentru copii!

Exista doua variante de a ajuta, amandoua absolut gratuite si la indemana: una pentru persoane fizice si una pentru persoane juridice. Click pentru explicatii valabile pentru amandoua variantele. Mai mult de-atat, nu va costa nici un leu sa redirectionati banii – care altfel s-ar duce la stat – catre bucuria celor ce au nevoie.

Pentru persoanele fizice: sustineti  actiunile Asociatiei Zambet si Suflet cu cei 2% din impozitul pe venit.

In calitatea Dvs. de contribuabil, puteti alege sa directionati 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Zambet si Suflet. Suma nu reprezinta o sponsorizare, donatie sau contributie, ci o parte a bugetului de stat, o fractiune din impozitul pe care il platiti statului in fiecare an. Adica banii oricum pleaca din buzunarul Dumneavoastra… macar aceasta mica parte sa plece intr-o directie in care este clar la ce se folosesc banii, intotdeauna pentru bunastarea celor mai putin ajutati de soarta.

Conform prevederilor Codului Fiscal, contribuabilii persoane fizice pot sa redirectioneze in fiecare an 2% din impozitul anual catre o entitate nonprofit (organizatie non-guvernamentala). Aceasta redirectionare reprezinta un drept al persoanelor fizice de a decide in mod direct ce se intampla cu 2% din impozitului anual platit in anul anterior.

Baza legala o constituie art. 57 si 84 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si Ordinul ministrului finantelor publice nr. 185 / 15.02.2007.

Datele necesare:

Denumire: Asociatia Zambet si Suflet

Cod unic de inregistrare (cod fiscal): 29299661

Cont bancar IBAN: RO11 BRMA 0999 1000 4862 4350 (deschis la Banca Romaneasca-SMB)

Cum se procedeaza:

a) Daca aveti venituri doar din salarii completati Formular 230 – “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pina la 2% din impozitul anual”.

Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b) Daca aveti venituri din mai multe surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc) completati Declaratia 200 -“Declaratie speciala privind veniturile realizate”.

Pe linga completarea conform obligatiilor legale ce va revin, completati capitolul III, “DESTINATIA SUMEI REPREZENTAND 2% DIN IMPOZITUL PE VENITUL ANUAL DATORAT”, punctul 2, “Sponsorizare entitate nonprofit” cu datele Asociatiei Zambet si Suflet de mai sus. La mentiunea “Suma” nu este necesar sa completati, intrucat organul fiscal va calcula si va vira suma conform legii.

Formularele trebuie depuse la registratura organului fiscal de care apartineti (Administratia Finantelor Publice) sau trimis prin posta, cu scrisoare recomandata.

Data limita este 25 mai 2012 (data inregistrarii sau a postei)

Adresele sediilor teritoriale ale Administratiilor Finantelor Publice le puteti gasi pe site-ul ANAF (http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/AsistentaContribuabili/AdreseUnitati).

Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la numarul de telefon 0752.088.187 sau la adresa de e-mail contact@zambetsisuflet.ro

 

Pentru persoanele juridice: Sustineti  actiunile Asociatiei Zambet si Suflet cu cei 20% din impozitul pe profit.

In calitatea Dvs de persoana juridica, aveti posibilitatea si dreptul sa sponsorizati un ONG sau o activitate a unui ONG cu 20% din impozitul Dvs pe profit, in limita a 3 la mie din cifra de afaceri.
In aceste limite sponsorizarea Dvs. este deductibila din impozitul pe profit.

Tratamentul fiscal al cheltuielilor de sponsorizare sau mecenat este prevazut in Legea 571/2003 si HG 44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

Datele necesare

Denumire: Asociatia Zambet si Suflet

Cod unic de inregistrare (cod fiscal): 29299661

Cont bancar IBAN: RO11 BRMA 0999 1000 4862 4350 (deschis la Banca Romaneasca-SMB)

Puteti descarca Contractul de sponsorizare precompletat chiar acum!

Printati contractul in doua exemplare, completati-l  si trimiteti-l prin posta sau curier la adresa Asociatiei Zambet si Suflet. Un contract stampilat si semnat vi se va returna.
Adresa asociatiei: Drumul Gilaului, nr 1C, sector 4, Bucuresti.

Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la numarul de telefon 0752.088.187 sau la adresa de e-mail contact@zambetsisuflet.ro

Pentru persoanele fizice:

Va multumim – in numele nostru si al celor pe care-i ajutam – pentru sprijin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Oameni, suflete, zambete. Activitati, implicare, reusita. Zambet si suflet.